• darkblurbg

De naam Heeren vermogensbeheer vindt haar oorsprong op de Herengracht in Amsterdam. Daar werkten wij samen bij de private bank MeesPierson. In dit kleine en mooie bedrijf leerden wij elkaar goed kennen. Wij deelden onze passie voor beleggen en onze nieuwsgierigheid naar wat er in de wereld gebeurt. Er was tijd voor inhoudelijke vraagstukken, voor maatwerk en vakmanschap. Het belang van de cliënt stond altijd voorop. Daar kregen wij energie van. Met Heeren vermogensbeheer bouwen wij verder op dat gevoel. In een wereld die steeds efficiënter en afstandelijker wordt maken wij graag ruimte en tijd voor de inhoud en voor aandacht voor de cliënt.

 

Michel Schooneman

‘Van jongs af aan heb ik interesse in cijfers en het investeren in geld. Zo richtte ik op mijn achttiende al met enkele vrienden een beleggingsclub op. Mijn passie voor beleggen leidde tot de keuze voor een studie bedrijfseconomie met als specialisatie bank- en verzekeringswezen. Damstaete was mijn eerste werkgever. Dat was een commissionair in effecten, gevestigd aan de Dam dichtbij Beursplein 5. Hier voelde ik mij als een vis in het water. Ik leerde veel van de bevlogenheid en jarenlange ervaring van mijn directe collega’s. Vijf jaar later werd ik beleggingsadviseur bij ABNAMRO MeesPierson. Daar hield ik mij bezig met inhoudelijke vraagstukken. De ontwikkelingen in de wereld hebben direct invloed op de beurs. Daarom houd ik mij niet alleen bezig met cijfers, maar verdiep ik mij vooral ook in het wereldnieuws. Dat maakt beleggen het leukste vak dat er is! Naast mijn werk houd ik van hardlopen, lezen en tuinieren. Met mijn jonge gezin woon ik in een landelijke omgeving.’

Hans van der Heijden

‘Ik ben bedrijfseconoom en startte in 1999 bij MeesPierson als financier voor vermogende cliënten en families. Vanaf 2003 bouwde ik als private banker een eigen cliëntenportefeuille op. Samen met een team van specialisten bediende ik onze cliënten op het gebied van beleggen, financieren, vermogensplanning en estate planning. Advies geven aan cliënten en met hen sparren over financiële keuzes vind ik een mooi vak. Ik praat graag met mensen over wat hen beweegt en over de redenen waarom ze willen beleggen. Hierdoor leer ik cliënten goed kennen en leef ik met ze mee in goede, maar ook in slechte tijden. Een aantal ken ik al heel lang; daarmee heb ik een zeer vertrouwelijke band opgebouwd. Ik woon met mijn familie in het centrum van Amsterdam, daar geniet ik enorm van, maar ik ga ook graag de stad uit om te genieten van het ‘buitenleven’. Verder sport ik regelmatig; ik houd van rennen, golfen en zeilen.’

Frank Hoogendijk

‘Bij mijn studiekeuze twijfelde ik tussen geschiedenis en economie, uiteindelijk koos ik voor bedrijfseconomie. In 1986 startte ik als beleggingsanalist bij Pierson, Heldring & Pierson. Als analist heb ik veel bedrijfstakken gevolgd. De oliesector vond ik een van de interessantste. Vooral omdat geopolitiek zo'n grote invloed heeft op de olieprijs en op de kaders waarbinnen de bedrijven opereren. Uiteindelijk heeft alles wat er in de wereld gebeurt invloed op de financiële markten. Dat maakt mijn vak zo boeiend, daarom werk ik al meer dan dertig jaar met veel plezier in het beleggingsvak. Bij MeesPierson werkte ik onder meer als hoofd aandelenresearch, hoofd beleggingsstrategie, hoofd vermogensbeheer en Chief Investment Officer. In alle functies bleef ik sterk betrokken bij de "inhoud": beleggen en cliënten. Daarna was ik twaalf jaar Managing Director van Triodos MeesPierson Sustainable Investment Management. In mijn vrije tijd bezoek ik graag musea en houd ik van lezen. Ik maak ook graag stedentrips met mijn kinderen.’

Pieter de Borst

Cijfers zijn mijn ding. Daarom was een baan in het bankwezen voor mij een logische keuze. In 1978 ben ik als trainee begonnen bij de AMRO Bank. Daarna was ik kantoorbeheerder van verschillende vestigingen in en rondom Amsterdam. Na een periode als financieel planner maakte ik de overstap naar Marketing Particulieren op het hoofdkantoor. Tenslotte ben ik bijna twintig jaar Private Banker bij ABN AMRO Mees Pierson in Amsterdam geweest. Door deze verscheidenheid aan functies heb ik veel ervaring opgedaan in financiële advisering.

Vertrouwen, oprechte interesse en meedenken staan bij mij bovenaan. Ik vind het een uitdaging om op een zo breed, en diepgaand mogelijke wijze met mijn cliënten te spreken over hun financiële situatie. En te onderzoeken op welke manier ik kan helpen op het gebied van fiscaliteit, erfrecht en vermogensopbouw. 

Ik voel mij een bevoorrecht mens. Samen met mijn vrouw woon ik in een fijne groene omgeving en wij hebben twee zonen. Golfen en de sportschool helpen mij om fit te blijven. Ook geniet ik van mijn oldtimer en van een goed glas wijn.

Willem Haasbeek

Na mijn studie HEAO studie stapte ik in 1994 in het beleggingsvak en werd meteen gegrepen door de diversiteit en dynamiek ervan. De effectenbeurzen vormen voor mij het centrum van de financiële wereld waar aspecten zoals economie, ondernemerschap, politiek en emoties samen komen. Al snel ontdekte ik dat ik het ook erg leuk vond deze wereld voor cliënten toegankelijk te maken.

Meer dan 25 jaar begeleid ik nu zowel beginnende als ervaren beleggers op de effectenbeurs en sta ik hen met raad en daad bij: eerst vanuit teams bij ABN AMRO MeesPierson, Staalbankiers en andere banken en nu bij Heeren. Een beleggingsadviseur fungeert in mijn ogen als de ‘stuurman’ naast de ‘kapitein’ die samen de boot op de juiste koers houden, en die rol ligt mij goed.

Ik woon met mijn gezin in Kennemerland, daarnaast geniet ik van het buitenleven rond ons huisje in Friesland en vaar ik over de Friese meren. Met hond Moos trek ik er graag op uit. Voetbal volg ik met plezier langs de lijn en voor de buis. Boven de boomgrens ben ik een fervent skiër. 

Gina de Boer

Al van jongs af aan was ik gefascineerd door de dynamiek van het bankwezen, mede dankzij de vele vakantiebaantjes die ik zowel bij de AMRO Bank als bij de ABN heb gehad. Van 1991 tot 2005 heb ik verschillende functies bij het onderdeel particulieren van de AMRO Bank gehad. Daarna ben ik ruim 13 jaar Private Banker geweest bij ABN AMRO MeesPierson.

Ik bied anderen graag een luisterend oor maar ben ook een daadkrachtige doener. Het geeft mij energie om de financiële en persoonlijke zaken van mijn cliënten op orde te brengen. Dankzij mijn inhoudelijke kennis als gecertificeerd vermogensplanner en mijn ervaring in de financiële sector ben ik een goede sparringpartner voor mijn relaties.

Voor mij komt eerst het verhaal achter de mens. Daarna komen de cijfers en onderzoeken we samen de wensen en doelstellingen en bepalen we welke richting we opgaan.

Door vrienden en bekenden word ik vaak omschreven als een empathische en warme persoonlijkheid. Ik geniet van mooie ontmoetingen, zowel in het dagelijkse leven als tijdens de reizen die ik samen met mijn gezin mag maken. Uitgebreid koken en groene thee zijn vaste bestanddelen in mijn leven. Samen met mijn echtgenoot en onze drie levenslustige kinderen woon ik al ruim 20 jaar in het knusse Badhoevedorp, net buiten ons geliefde Amsterdam.

Klaas Postmus

Klaas Postmus

Na mijn studie HEAO en Oost-Europakunde aan de Rijksuniversiteit Groningen maakte ik in 1992 mijn entree bij ABN AMRO als trainee. Dit gaf mij de mogelijkheid om mijn interesse voor economie en politiek te combineren met beleggingsadvies; deze zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voordat ik mijn eerste functie als beleggingsadviseur kreeg, volgde ik bij de bank een intensieve interne opleiding, specifiek gericht op het beleggingsvak.

Bij ABN AMRO Mees Pierson heb ik een prachtige tijd gehad en heb ik een schat aan ervaring en kennis opgedaan in de wereld van Private Banking en Vermogensbeheer, maar na een loopbaan van 25 jaar werd het tijd voor iets anders. Ik wilde mijn kennis en kunde inzetten voor een echte gespecialiseerde vermogensbeheerder, waar ik meer tijd en aandacht kon schenken aan mijn cliënten en waarvan het beleggingsbeleid aansloot bij mijn visie op beleggen en relatiebeheer.

Uiteindelijk heb ik dit gevonden in Heeren Vermogensbeheer. Aandelenselectie op basis van specifieke criteria heeft mijn voorkeur boven het passief beleggen in indexfondsen en/of het uitbesteden aan externe beheerders. Naast het feit dat dit kostenefficiënt is, ben ik overtuigd van de kwaliteit van onze beleggingsstijl en ben bijzonder gemotiveerd om ons verhaal uit te dragen en de beste oplossing te vinden voor mijn cliënten.”

Mijn werk is inmiddels mijn hobby geworden, maar daarnaast hou ik ook tijd over voor andere liefhebberijen, zoals kunst, reizen, muziekconcerten en squash. Verder doe ik vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk Nederland, waar ik nieuwkomers help bij de integratie in de Nederlandse maatschappij en geef ik wekelijks een aantal uurtjes Nederlandse les op een taalschool voor anderstaligen.